Första veckan i Kapstaden (Cissi)

Nu har det snart gått en vecka och jag har börjat vänja mig vid allt här nere i Afrika. Det är lite annorlunda mot hemma och det tar ett tag innan man kommer in i allt. Sen är det alltid lite att fixa innan allt bara rullar på lika bra som hemma. I början var det kanoter som skulle fixas men nu har jag en kanot som fungerar ganska bra. Det är Markus Oscarssons gamla kanot som han har liggande här nere.

För er som undrar så paddlar vi i en flod men häromdagen när det var lugnt ute på havet körde vi ut med tävlingskanoterna där. Vanligtvis blåser det väldigt mycket här annars. Trots lite vind blev vi ändå genomvåta av vågorna som bröt vid strandkanten, men det var kul. Paddlade en bit bort och fick syn på delfiner inte långt bort, paddlade närmre och tittade på dessa fina djur. I floden finns det mest fiskar som hoppar upp precis bredvid och skrämmer en. Det förvånar mig inte om en fisk hoppar ner i kanoten någon gång under vår tid här.

I morse var vi med på en kanottävling på klubben där vi paddlar. Det var jättemycket ungdomar som var med och många var väldigt duktiga. I de äldre klasserna var det inte så många men vi fyra svenska tjejer gjorde ju att det blev en lite större klass.

Efter det åkte vi till en vångård, så nu är vi just hemkomna från ett trevligt lunchbesök som bjöd på god mat. Dock inga kanotistportioner så Gusten fick beställa två (plus att han tog lite från Ilonas mat).

Här i Kapstaden är varmt och skönt och oftast soligt men då och då kommer det lite moln och det kan faktiskt vara skönt. Det brukar vara mellan 25-35 grader varmt. Så det kan vara skönt med ett dopp i poolen eller havet i mellan åt. Men än har vi inte badat i havet, bara känt på det när vi paddlade där. Men om en liten stund ska vi ge oss ut och surfa.  

Imorgon är det vilodag men vi har ännu inte bestämt vad som händer. Det återstår och se helt enkelt men det finns en del att göra här. Om inte annat kan det vara skönt att bara ta det lite lugnt på stranden eller vid poolen.

Det var allt för denna gång, bilder kommer en annan dag men har ni några frågor så hojta bara till…

Kram Cissi

Detta inlägg publicerades i Eskimåvärlden. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Första veckan i Kapstaden (Cissi)

  1. Anders Velin skriver:

    Tjena, ser kanon ut där ni är. Träna på riktigt hårt. Hur gick det i tävlingen? Här hemma är det kallt. Hälsa alla, många kramar och pussar/Anders

    • cissivelin skriver:

      Det är kanon här 🙂
      Ja klart vi ska träna hårt men det gäller att njuta och göra lite annat också, som idag då har vi surfat igen, otroligt kul!
      Tävlingen gick mindre bra för min del, men det berodde mest på att kanoten är väldigt svårstyrd. Den kan bara sticka åt ett håll rätt som det är och då är det kört.
      Puss och kram

Lämna en kommentar